Oppasdier vinden

Bij oppasdieren kun je in contact komen met huisdiereigenaren die hulp zoeken bij de verzorging van hun huisdier. Dit kan tijdelijk zijn (bijv. tijdens vakantie), structureel (bijv. wekelijks de hond uitlaten) of een bepaalde periode waarbij de einddatum nog niet duidelijk is (bijv. bij herstel na ziekte of dieren die een plek zoeken waar ze wachten op een geschikt nieuw baasje).

ZOEKPROFIEL OPPASDIER AANMAKEN

 • Bij 'Alle Dieren' kun je zien welke dieren er op de website staan, maar zonder contactgegevens. Kies hier welk soort oppasdier je zoekt, klik op filteren en maak daarna een zoekprofiel aan.
 • Om gericht te kunnen zoeken maak je eerst een account aan zodat wij de juiste matches aan je door kunnen geven.
 • Dan maak je een zoekprofiel aan. Je kunt kiezen welk soort oppasdier je zoekt. Een logeerdier, voor een bepaalde periode. Een verzorgdier, die je op structurele basis verzorgt. Of je biedt je aan als gastgezin, het dier blijft dan voor onbepaalde tijd bij je; tot de eigenaar weer beter is of tot er een nieuwe baasje is gevonden.
 • Zorg dat je mooie foto's hebt van jezelf, je gezinssituatie, je huis en omgeving. Het is belangrijk dat de eigenaar een goed beeld krijgt waar zijn huisdier terecht komt. Je hebt minimaal één foto nodig, maar we raden je aan om zeker vier tot acht foto's te uploaden. Zorg dat je kiest voor foto's met een liggend formaat, dan komen ze optimaal tot hun recht in de website. Klik hier voor tips om de ideale profielfoto's te maken, of als je daar hulp bij nodig hebt. Je hebt ook de mogelijkheid om een YouTube filmpje toe te voegen, hoe persoonlijker en transparanter hoe beter.
 • Zorg dat je een kort maar krachtig omschrijving hebt over jezelf, motivatie en je ervaring.
 • Het aanmaken van een zoekprofiel is gratis. Je krijgt je matches te zien in je account. Mocht je interesse hebben dan mag je zelf contact opnemen met de eigenaar.
 • De eigenaar van een dier kan ook contact met jou opnemen. Jouw profiel wordt zichtbaar voor mensen die een oppasser zoeken en dus een profiel hebben op Verhuisdieren. Deze mensen zijn supporter en zijn serieus op zoek naar hulp bij de verzorging van hun dier. Je kunt jezelf voorstellen dmv foto’s en/of een filmpje. Veel huisdiereigenaren vinden het prettig om te zien met wie ze te maken hebben. Wil je een zichtbaar profiel op de website dan word je eerst supporter voor €20,-.
 • Zorg dat je na het controleren van je zoekprofiel je profiel activeert in 'Jouw account'.
 • Als je een actief zoekprofiel hebt, krijg je per mail melding van nieuwe matches. Daarnaast geniet je van allerlei voordelen en voorrechten die je kunt vinden op je supporterspagina in je account.
 • In 'Jouw account' zie je bij je zoekprofiel hoeveel matches je hebt. Als je op de foto klikt, kom je in het profiel. Als je supporter bent zie je de contactgegevens staan. Mocht je interesse hebben dan mag je zelf contact opnemen met de eigenaar, maar de eigenaar kan jou ook benaderen.
 • Vergeet niet je profiel te verwijderen als je een match hebt gemaakt.

* Als je een match hebt gemaakt wordt een donatie aan onze stichting erg op prijs gesteld. Hiermee kunnen we nog meer dieren helpen aan hun ideale match.

Heb je nog vragen over de werkwijze van Verhuisdieren? Mail deze dan naar support@verhuisdieren.nl